Véronique Roelvink


In 1995 rondde ik mijn studie muziekwetenschap aan de Universiteit Utrecht af. Sindsdien heb ik mij als auteur verder ontwikkeld, met als resultaat diverse publicaties en lezingen in het Nederlands en Engels, voor zowel een Nederlandstalig breed publiek als voor wetenschappelijke collega’s in het internationale werkveld. Tegelijkertijd was ik werkzaam voor diverse organisaties en deed ik op verschillende terreinen werkervaring op: detailhandel, financiën, HRM, juridisch en sociaal-economisch, onder meer als beleidsmedewerker.

In 2006/2007 volgde ik de Opleiding Uitgeverij bij VOB|Boek Academie. Als uitgever/redacteur heb ik sindsdien een brede waaier aan non-fictie werken begeleid; eerst in dienst van Adriaan Heinen Uitgevers te ’s-Hertogenbosch (onderdeel van Selexyz) en sinds 2010 als zelfstandig ondernemer voor Wolfaert Uitgevers (’s-Hertogenbosch|Utrecht) en Donaas Projecten (Utrecht). Hiertoe werkte ik  samen met verschillende partijen, waaronder de Stichting Jheronimus Bosch 500, Het Noordbrabants Museum, de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap/Museum Het Zwanenbroedershuis, de Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis, de Selexyz boekhandels, het Jeroen Bosch Ziekenhuis, de stadsarchieven van ’s-Hertogenbosch en Breda, de regionale archieven van Tilburg, Eindhoven en Leiden, de Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente Den Haag, het Nationaal Monument Kamp Vught, de Provincie Brabant, het Genootschap Onze Taal, het North Sea Jazz Festival en vele particuliere opdrachtgevers en schrijvers.

Op 24 juni 2015 promoveerde ik aan de Universiteit Leiden op mijn proefschrift over de zestiende-eeuwse zanger/componist Gheerkin de Hondt. In 2018/2019 volgde ik een omscholingstraject tot software engineer en sindsdien werk ik als business analist in de IT-sector.

Gheerkin de Hondt

Gegeven-den-sangeren-Cover

Publicaties_IMG_0192