Donaas Projecten

Logo-DDonaas Projecten was mijn bedrijf dat bestond van 2013 tot en met 2019. De naam verwijst naar Sint-Donaas († 14-10-389): de beschermheilige van boekenschrijvers en drukkers.

In 2006/2007 volgde ik de Opleiding Uitgeverij bij VOB|Boek Academie. Als uitgever/redacteur heb ik sindsdien een brede waaier aan non-fictie werken begeleid; eerst in dienst van Adriaan Heinen Uitgevers te ’s-Hertogenbosch (onderdeel van Selexyz) en van 2010 tot 2019 als zelfstandig ondernemer voor Wolfaert Uitgevers (’s-Hertogenbosch|Utrecht) en Donaas Projecten (Utrecht). In die periode verzorgde ik het uitgeeftraject en de redactie van allerlei boek- en tekstprojecten in opdracht van bedrijven, overheden, stichtingen en particulieren. Zo deed ik (eind)redactie, webredactie, tekstcorrectie, productiebegeleiding (planning, vormgeving, drukwerk, proeventraject), beeldredactie, financieel projectmanagement, contractmanagement en verkoop en publiciteit. Daarnaast gaf ik adviezen over auteurs- en beeldrecht en was ik projectleider van cultuurhistorische projecten in het algemeen.

Hiertoe werkte ik  samen met verschillende partijen, waaronder de Stichting Jheronimus Bosch 500, Het Noordbrabants Museum, de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap/Museum Het Zwanenbroedershuis, de Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis, de Selexyz boekhandels, het Jeroen Bosch Ziekenhuis, de stadsarchieven van ’s-Hertogenbosch en Breda, de regionale archieven van Tilburg, Eindhoven en Leiden, de Dienst Stedelijke Ontwikkeling van de gemeente Den Haag, het Nationaal Monument Kamp Vught, de Provincie Brabant, het Genootschap Onze Taal, het North Sea Jazz Festival en vele particuliere opdrachtgevers en schrijvers.

Ervaring_IMG_0219